K2-A Fővám tér Vámház körút kiviteli terv

muszaki_adatok_cim

Műszaki adatok

Szakágak

úttervezés
forgalomtechnika
vasút és felsővezeték tervezés
közműtervezés
villamos és gépész tervezés
távközlés tervezés
környezetmérnöki tervezés
híd- és szerkezettervezés
geotechnika
organizáció

Megbízó

Alterra-Colas-Eger Konzorcium

Beruházás értéke

15 000,00 millió Ft

Tervezés értéke

384,00 millió Ft

Teljesítés éve

2007 - 2010

Kivitelezés éve

2007 - 2013

Kapcsolódó anyagok

CsatolmányMéret
PDF ikon Fovam-ter-gyalogos-aluljaro.pdf287.64 KB

A 4. metró Fővám tér állomáshoz csatlakozó aluljáró, magában foglalja a felszín alatti utas csarnokot kiszolgáló üzemi tereket, a 2-es villamos felszín alatti megállóját, valamint a gyalogos aluljárót a leendő üzemeltető FKF Zrt. helyiségeivel. Az aluljáró teljes területe 1610 m2. Az üzemi terek területe 252 m2. Belmagassága 3,96 és 3,81 m között változó.

Az aluljáróból fix- és mozgólépcsőkön, valamint egy-egy liften keresztül lehet feljutni a felszínre. Délre az egyetem felé, és északra a Belgrád rakpart felé 1-1 fix lépcső, 1-1 mozgólépcső és 1-1 lift vezet. A déli lift két szintre, az egyetem előtti süllyesztett szintre és a villamos peronok szintjére biztosítja az akadálymentes közlekedést. A 47-es és 49-es villamos peronjára és Gellért tér felé vezető útpálya melletti térszintre fix lépcsők is vezetnek. Az akadálymentes közlekedés a villamos peronról a járdák felé felszíni jelzőlámpás gyalogátkelőhelyen történik. 
Az aluljáró csarnok rendszerű, szerkezete monolit vasbeton szerkezet. A födémlemez oszlopokra és falakra támaszkodó gombafödém. Az oldalfalak a 60 cm vastag alaplemezbe be vannak fogva, vastagságuk 40 cm, a Szabadság híd melletti végfal szintén 40 cm. A vasbeton oszlopok kör alakúak, az alaplemezbe és a födémbe be vannak fogva. Átmérőjük 70 cm. Az alaplemez vastagsága 60 cm.