Budapest Szíve - Városháza Fórum projekt engedélyezési terv

muszaki_adatok_cim

Műszaki adatok

Szakágak

úttervezés
forgalomtechnika
közműtervezés
villamos és gépész tervezés
híd- és szerkezettervezés
geotechnika

Megbízó

Erick van Egeraat City Hall Kft

Tervezés értéke

24,00 millió Ft

Teljesítés éve

2009

A Budapest Szíve programhoz kapcsolódó építészeti pályázat nyerteseként tervezte Budapest Főváros Városháza épületének fejlesztését az Erick van Egeraat City Hall Építész Iroda, akinek alvállalkozójaként az épület közlekedési kapcsolatainak megoldása, a mélygarázs forgalmi rendjének kialakítása és az ehhez szükséges közmű- és műtárgy építési feladatok engedélyezési terveinek elkészítése volt a feladatunk.

A tervezést össze kellett hangolni a korábban a Budapest Szíve Reprezentatív Kaputérség projekt elemeként megtervezett Károly körút terveivel, mind közlekedési, mind a közmű- és műtárgy építések tekintetében.

A Városháza mélygarázsához – mely egyben a Belváros nagy befogadó képességű közcélú parkolóhelyeként is szolgált volna - a Károly körút középső elválasztó sávjából 4 db közlekedési rámpát alakítottunk ki, mely minden irányban biztosította a be- és kihajtást. Meg kellett tervezni a mélygarázs közlekedési rendjét a Városházára igyekvő személygépkocsik elhelyezésén kívül a turistákat a környékre szállító autóbuszok számára is. A mélygarázs foglaltságának előrejelzését változó jelzésképű táblákkal javasoltuk megadni. Meg kellett oldani a fejlesztés által érintett és bontásra kerülő Tűzoltóság területéről kikerülő tűzoltó járművek elhelyezését, forgalmi rendjét, valamint tervezési szinten gondoskodni az építés idejére vonatkozó ideiglenes forgalmi rend zökkenőmentes lebonyolításáról is.

Az egyik legnagyobb feladatot a Budapest Szíve és a Városháza projekt keretében épülő közművek építési ütemezésének tervezése jelentette, abból adódóan, hogy a két projekt megvalósítása időben elvált egymástól.