Budafok villamos kocsiszínének a korszerűsítése

muszaki_adatok_cim

Műszaki adatok

Megbízó

BKK Zrt.

Beruházás értéke

5 730,00 millió Ft

Tervezés értéke

200,00 millió Ft

Teljesítés éve

2013 - 2015

Kivitelezés éve

2016 - 2017

Jelen projekt a BKV Zrt. meglévő, Budafok villamos kocsiszínének a korszerűsítésére vonatkozik.
Társaságunk a BKK Zrt. megbízásából készítette a Budafok kocsiszín projekt engedélyezési és kiviteli terveit. A Beruházó az Európai Uniós társfinanszírozásból valósítja meg a beruházást. A projekt keretében 25 db, max. 36 méter hosszú és 12 db, max. 56 méter hosszú jármű került beszerzésre. A járműbeszerzés szükségessé tette a járulékos infrastruktúra fejlesztéseket a villamoshálózaton, illetve a kocsiszínben egyaránt. Ezen fejlesztések nélkül az új járművek közlekedtetése, üzemeltetése nem lenne biztosítható. A finanszírozást a Fővárosi Önkormányzat és a BKK Zrt. kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása.

Hol helyezkedik el:
Budafok kocsiszín a XI. kerületben Fehérvári úton, a villamos pálya mellett, forgalmi szempontból kedvező helyen a villamos vonalak „súlypontjában” található. A kocsiszín lakótelepi környezetben, beépített területen, a vasút, villamos pálya, közút és a lakóépületek közé beékelve helyezkedik el.

Tervezés célja:
A jelen projekt a BKV Zrt. meglévő, Budafok villamos kocsiszínének a korszerűsítésére vonatkozik. A tervezés kapcsán elkészítettük az engedélyezési dokumentációkat és a kiviteli terveket, a Megbízói diszpozíció szerint az új járművek fogadására. Az új típusú villamosok elhelyezése és karbantartása indokolta az áttervezést.

Tervezés:
A XI. és a XXII. kerület határán, a Fehérvári út déli végén, Forgalmi utca és a MÁV 30A-vasútvonal határában található. A járműtelep nagy részét elbontották. Új vágányhálózat valamint több új csarnok és irodaház épült. A járművek javítására, karbantartására és tárolására egy-egy csarnokban lesz lehetőség. Az épületekben kiszolgáló műhelyek és raktárak létesültek. A közműhálózat újjáépült, a technológia kiépítése mind megvalósult.

Szakágak:
- Vágányépítés
- BKV Felsővezeték
- BKV Egyenáram
- Áramvisszavezetés
- Váltóállítás és jelzőberendezés
- Technológia
- Távközlés
- Épületvillamosság
- Térvilágítás
- Közvilágítás
- Épületgépészet
- Geotechnika
- Építészet
- Szerkezet
- Kerítés támfal
- Környezetvédelem
- Zajvédőfal
- Közművek
- Organizáció
- Útépítés és forgalomtechnika
- Fakivágás és növénytelepítés
- Áramátalakító
- Tűzjelző
- Kamera és kisfeszültség
- Közúti jelző