Határ út 42/52-es villamos végállomás jelzőberendezés foglaltság érzékelési pontjainak vizsgálata, illetve az értékelési pontok újbóli megtervezése a helyszínen közlekedő TW6000, CAF 3/5 járműtípusok esetén

muszaki_adatok_cim

Műszaki adatok

Szakágak

vasút és felsővezeték tervezés

Megbízó

BKV Zrt.

Tervezés értéke

7,56 millió Ft

Teljesítés éve

2016

Társaságunk a BKV Zrt. megbízásából készítette el a Határ úton található, 42-es 52-es villamos végállomás, végállomási jelzőberendezésének továbbhasználati engedélyének megszerzéséhez szükséges engedélyezési és kiviteli terveket.
A tervezés célja a 2015-ben beszerzésre kerülő, majd 2016-ban forgalomba álló (3-as viszonylat) Spanyol CAF villamosok és egyéb az adott helyszíneken jellemzően közlekedő villamosok áramszedő elrendezésének figyelembe vételével, a végállomáson található, felsővezetéken elhelyezett foglaltságérzékelő elemek áttervezése, figyelembe véve az itt közlekedő villamosok paramétereit.
Az áttervezést követően, tervben elbontásra kerültek a jelenleg használaton kívüli jelzők és foglaltságérzékelő elemek, továbbá a közelben található Száva kocsiszín felől kiálló villamosok – végállomáson történő át, illetve beállása is elősegítésre került.
A helyszínen található foglaltságérzékelő elemek (lazavezetékek) szintén áttervezésre kerültek a jellemzően itt közlekedő járművek figyelembe vételével, továbbá a ma hiányos bejelentkezések is megoldottak lettek.
A Határ úton található „toronyban” található ún. „tabulátor” áttervezésre került a forgalomirányító személyzet munkájának elősegítésére.