BKV fedezőjelző berendezések behatási pontjainak tervezése

muszaki_adatok_cim

Műszaki adatok

Szakágak

vasút és felsővezeték tervezés

Megbízó

BKV Zrt.

Tervezés értéke

7,56 millió Ft

Teljesítés éve

2016

Társaságunk a BKV Zrt. megbízásából készítette el a BKV Zrt. tulajdonában álló fedezőjelző berendezések továbbhasználati engedélyének megszerzéséhez szükséges engedélyezési és kiviteli terveket.
A tervezés célja a 2015-ben beszerzésre kerülő, majd 2016-ban forgalomba álló Spanyol CAF villamosok és egyéb az adott helyszíneken jellemzően közlekedő villamosok áramszedő elrendezésének figyelembe vételével, a fedezőjelző berendezések behatási és kijelentkezési pontjainak újra tervezése volt.
A tervezési területek az I. kerületben található Krisztina körút/Orvos lépcső, Dózsa György tér, valamint a XXII. kerületi Leányka utca / Kitérő út és Savoyai Jenő tér volt.
Az érintett helyszíneken található fedezőjelző berendezések, a hozzájuk tartozó villamos infrastruktúrával megépítésre kerültek az ún. OpenTrack vasúti szimulációs programmal. A program segítségével valós idejű szimulációval a legkedvezőtlenebb áramszedővel rendelkező járműtípus figyelembe vételével a behatási és kijelentkező pontok áttervezésre kerültek.